[metaslider id=393]

13-17 listopada 2023 roku odbędzie się Międzynarodowej Konferencji “Wymiana doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa na poziomie lokalnym. Perspektywa wschodnioeuropejska”. Konferencja dofinansowana ze środków NATO w ramach programu Science for Peace and Security.

Głównymi organizatorami konferencji są Fundacja Ignatianum, Sumskiego Uniwersytetu Narodowego i Związek Miast Polskich. Partnerami konferencji są Uniwersytet Ignatianum w Krakowie, Centrum Kształcenia, Innowacji i Transferu Wiedzy Uniwersytetu Ignatianum w Krakowie, Stowarzyszenie Alumni US State Department Exchange Programs, Cyber Academy Ukraine, Spółka Celowa Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Proxima Prima sp. z o.o., Brawo Art, Hotel Dobczyce, Restauracja Novum. Konferencje wspiera Urząd Miasta Krakowa, w którym odbędą się obrady konferencyjne.

W konferencji wezmą udział uczestnicy z Polski, Ukrainy i Wielkiej Brytanii. Prelegentami i uczestnikami są osoby działające w sferze bezpieczeństwa, w szczególności generałowie i pułkownicy wojska polskiego i ukraińskiego, przedstawiciele władz samorządowych Polski i Ukrainy, profesorowie uczelni Polski, Ukrainy i Wielkiej Brytanii, przedstawiciele korpusu dyplomatycznego, przedstawiciele NATO oraz przedstawiciele organów administracji publicznej i władzy wykonawczej.

Na konferencji będą poruszone tematy bezpieczeństwa infrastruktury krytycznej, cyber bezpieczeństwa, współpracy międzynarodowej w sferze bezpieczeństwa, innowacji w sferze bezpieczeństwa oraz projektów dotyczących bezpieczeństwa lokalnego.

Konferencja odbędzie się w Dobczycach (Hotel Dobczyce) i w Krakowie (Urząd Miasta Krakowa).

The International Conference „Exchange of experience in the field of security at the local level. Eastern European Perspective” will be held on November 13-17, 2023. The conference is co-financed by NATO as part of the Science for Peace and Security Program.

The main organizers of the conference are the Ignatianum Foundation, the Sumy National University, and the Association of Polish Cities. The conference partners are the Ignatianum University in Krakow, the Center for Education, Innovation and Knowledge Transfer of the Ignatianum University in Krakow, the US State Department Exchange Programs Alumni Association, Cyber Academy Ukraine, the Special Purpose Company of the Poznań University of Economics, Proxima Prima sp. z o. o., Brawo Art, Hotel Dobczyce, Novum Restaurant. The conferences are supported by the Krakow City Hall, where the conference proceedings will be held.

Participants from Poland, Ukraine, and Great Britain will attend the conference. The speakers and participants are people operating in the sphere of security, in particular generals and colonels of the Polish and Ukrainian armies, representatives of local government authorities in Poland and Ukraine, professors of universities in Poland, Ukraine, and Great Britain, representatives of the diplomatic corps, representatives of NATO and representatives of public administration bodies and the executive power.

The conference will cover the topics of critical infrastructure security, cyber security, international cooperation in the field of security, innovations in the field of security, and projects related to local security.

The conference will be held in Dobczyce (Hotel Dobczyce) and Krakow (Kraków City Hall).

Przekaż swoją darowiznę
Wszystkich którym los Fundacji Ignatianum i jej podopiecznych jest bliski, zachęcamy do przekazania swojej darowizny...
Program do rozliczania PIT 2013 online - e-pity 2013

"Przezwycięż sam siebie, bo jeśli zwyciężysz sam siebie, osiągniesz w niebie jaśniejszy wieniec [chwały] niż ci, co mają łagodniejsze usposobienie..."