STYPENDIUM „EFFATHA – DOBRY START”

Fundacja Ignatianum zaprasza do aplikowania o stypendium „Effatha – dobry start”.

O stypendium mogą ubiegać się osoby, które:

1. są studentami studiów I i II oraz III stopnia, studiów jednolitych magisterskich oraz słuchaczami Szkoły Doktorskiej, posiadają obywatelstwo polskie lub posługują się Kartą Polaka;
  2. znajdują się w ciężkiej sytuacji materialnej związanej z sytuacją rodzinną, społeczną, pochodzą z rodzin dysfunkcyjnych lub wychowywały się w placówkach opiekuńczo-wychowawczych.
  3. uzyskały średnią ocen (zgodną z regulaminem studiów/regulaminem Szkoły Doktorskiej) minimum 3,75 za ostatni rok akademicki, bądź też wykazują się szczególnymi osiągnięciami naukowymi lub organizacyjnymi. W szczególnych przypadkach średnia ocen może zostać obniżona, o czym każdorazowo decyduje Komisja Rekrutacyjna.
  4. ukończyły pierwszy semestr nauki na Ignatianum.

Stypendium w wysokości 1000 zł/miesiąc, wypłacane przez 10 miesięcy, przeznaczane jest przez stypendystę na wydatki związane z kształceniem oraz na wydatki bieżące związane z zaspokajaniem potrzeb życiowych.

Ze względu na pandemię koronawirusa, aplikacje (wypełniony formularz wraz z listem uzasadniającym potrzebę przyznania stypendium) należy przesłać do poniedziałku 26.10.2020 godz. 23.59 na adres fundacjaignatianum@ignatianum.edu.pl

Darczyńcą inicjującym Stypendium „Effatha – Dobry Start” jest Studio A ze Stanów Zjednoczonych.

Pytania należy kierować na adres Biura Fundacji:  fundacjaignatianum@ignatianum.edu.pl

Regulamin stypendium

Wniosek o stypendium

Przekaż swoją darowiznę